Ons huisje in Zweden

Rislycka

Omgeving

In de omgeving is genoeg te doen en voor ieder wat wils. Zo kan je gaan zwemmen in een van de meertjes op zo'n 5 minuten afstand, wandelen, maar er is ook een kano en bootje die gebruikt kunnen worden om heerlijk rond te paddelen. Heb je dakdragers? Dan kan je de kano uiteraard ook meenemen naar een van de grotere meren verderop. 

Op 15 minuten rijden ligt Dackestupet. Hier kan je in de zomer mountainbiken en in de winter skiën en langlaufen. Ook is er een klein restaurantje waar je wat Zweedse zoetigheden en wat fris of een kop warme chocolademelk kan halen.

Verder zijn er in Zweden verschillende plekken langs de meren waar je een bbq-plaats hebt. Deze zijn vrij te gebruiken, maar dien je uiteraard wel weer schoon en opgeruimd achter te laten. Wat is er leuker dan om broodjes of brooddeeg mee te nemen, blik worstjes op het vuur te zetten en heerlijke te genieten van een picknick! 

Waar Zweden ook bekend om staat is de "Loppis". Dit is een soort kringloopwinkel en de Zweden zijn er gek op! In de buurt zijn er verschillende te vinden. Let op; sommige zijn alleen geopend gedurende de zomermaanden. Op deze site staat een overzicht.

Natuurlijk moet er ook lekker gegeten en gedronken worden. In Zweden zijn er, buiten de steden om, weinig restaurantjes te vinden, op een enkele pizzeria na. Beter kan je zelf boodschapjes doen en thuis een feestmaal maken in de ruim uitgeruste keuken, met de Dutch Oven of natuurlijk BBQen.
De dichtstbijzijnde supermarkt is de ICA in Virserum op 15 minuten rijden. Ook zit er een COOP en een bouwmarkt in Virserum. Åseda ligt op 20 minuten afstand en heeft een net wat grotere supermarkt en verschillende Fika-tentjes zoals Linas Butik & Café.

Småland is natuurlijk de plek waar Pipi Langkous vandaan komt. In Vimmerby bevindt zich een park genaamd "Astrid Lindgren's Värld"; ontzettend leuk voor een dagje uit met de kinderen. Kijk hier voor meer informatie en tickets.
Ook heb je in Vimmerby een Adventure Park; een mega groot outdoorpark met verschillende klimniveaus voor jong en oud. Kijk hier voor alle informatie en de openingstijden.